Sedan velocipedens uppfinning på 1800-talet så har cyklar givit människor transport, motion och nöje. Från att ha varit en ganska bökig historia tillverkas nutidens cyklar i enlighet med olika behov, till exempel terrängträning, snabba leveranser eller som ett trevligt motionssätt. Med elcykelns framväxt har cykeln också blivit ett miljövänligt alternativ till bilen och främjar därför både kropp och själ.

För den som bor på landet, oavsett om det är året runt eller som ett sommarställe, så är en cykel nästan ett måste av flera anledningar, inte minst träning för alla. Det spelar ingen roll om du är ensamstående eller medlem i en stor familj, om du är ung eller gammal; cykeln är inte bara ett motionsredskap utan kan även bli en räddare i nöden. Hitta den modell som passar dig bäst på Cykloteket och se fram emot en av de bästa investeringar som du någonsin kommer att göra.

Varför cykel på landet?

Att bo på landet har många fördelar framför storstaden, särskilt när det kommer till den friska luften och det allmänna lugnet. Saker som stress och buller är mycket hälsovådliga och är framförallt associerade med livet i staden. En cykel ger precis det lugn som alla behöver, och det vore synd och skam att förstöra den härliga lantisfriden med oljud och avgaser. Rör du på dig mycket minskar du risken att dö i förtid och idag vet forskare att stillasittande är hälsovådligt. Det handlar inte enbart om att jobba på kontor utan även att åka bil i tid och otid. Att cykla till livsmedelsbutiken istället för att köra kan leda till en ny livskvalitet och om vägen dit har många uppförsbackar kan en elcykel vara ett utmärkt alternativ.

En annan viktig anledning till att ha en cykel på landet är som en alternativ transportmetod när det krisar. Alla bilar kan gå sönder och har du ingen cykel tillhanda kan det i bästa fall betyda att det tar dubbelt så lång tid att ta dig fram men i värsta leda till att du inte kan få snabb hjälp om något händer.