Att värma upp en bostad kan vara mycket kostsamt och särskilt om äldre uppvärmningsmetoder används. En lösning för alltfler hushåll är installation av luftvärmepump, där energibesparingen blir påtaglig. Läs mer om värmepumpens fördelar här.

Tiden för de gamla oljepannorna är förbi, både av kostnadsskäl och det faktum att de i det närmaste är en katastrof för miljön. På samma sätt innebär allt som används för direktel en stor kostnad i och med användning av vattenfyllda eller eldrivna element. Det här sättet att värma upp bostaden tillhör det förgångna, nya tider kräver helt enkelt nya metoder. Genom att skaffa en luftvärmepump från exempelvis Panasonic via https://luftia.se/luft-luft/panasonic finns det många sköna slantar att spara oavsett om du bor på en gård på landet eller en villa i stan.

En värmekälla med många fördelar

Luftvärmepumpar har blivit mycket populära och det är inte konstigt; fördelarna med värmepumparna är flera. För det första innebär en luftvärmepump en förhållandevis liten investering jämfört med de alternativ som marknaden erbjuder. Beroende på hur bostaden ser ut vad gäller planlösning och storlek kan det räcka med en enda värmepump, men ibland kan det vara nödvändigt med ytterligare en enhet för att klara av att värma ytan tillräckligt. Även om du skulle behöva två luftvärmepumpar i ditt hem handlar det om en investering som vida understiger installation av bergvärme och liknande.

En annan uppenbar fördel med luftvärmepump är att energiåtgången minskar rejält jämfört med äldre uppvärmningssystem. Det här är en skillnad du kommer märka av redan när du får den första elräkningen. Som en extra bonus har du tillgång till svalkande luftkonditionering under den varma delen av året samt avfuktare som kan användas i exempelvis källarutrymmen. Eftersom värmepumpen bygger på en teknik som använder luft och konverterar till värme eller kyla, anses den vara ett bra och miljövänligt alternativ.